Appelscha

Appelscha is een toeristisch dorp in de gemeente Ooststellingswerf, provincie Friesland. In het gezellige dorp vindt u onder andere een supermarkt, een bakker, een fietsverhuur, meerdere restaurants, de bosbergtoren, een theeschenkerij en nog veel meer. U kunt ook het Tourist Information Point bezoeken, waar u terecht kunt voor al uw vragen over mogelijke activiteiten die in de buurt te doen zijn.

De regio Appelscha is schitterend. Er zijn prachtige bossen met mooie routes. Appelscha ligt aan de rand van het nationaal park ‘Het Drents Friese Wold’. Dit natuurpark bestaat uit 6000 hectare zandvlaktes, heide, bos, duinen en beekdalgraslanden, een fantastische omgeving! Het park beschikt over ruim 130 kilometer aan wandelpaden en er is een ‘blote voetenpad’. Tevens kunt u er heerlijk fietsen en zijn er uitdagende mountainbikeroutes. Ook voor paardenliefhebbers is er in de buurt een manege en zijn er mooie ruiterpaden.

In Appelscha en omgeving zijn tal van attracties en bezienswaardigheden. Zo kunt u bijvoorbeeld naar het openlucht zwembad, het klimbos, het pretpark ‘Duinen Zathe’, de 9 holes-golfbaan of de kamelenmarkt. U kunt ook een middag naar het Canadameer (Aekingermeer) gaan of het Fochteloërveen met de bijzondere uitkijktoren De Zeven bezoeken. In de plaats Diever kunt u de Hunebedden bekijken. Voor liefhebbers van musea kunt u naar het Heksenmuseum in Appelscha, Kamp Westerbork in Westerbork of het gevangenismuseum in Veenhuizen.

Grotere steden als Assen, Drachten, Groningen en Emmen liggen op ca. 30/45 autominuten afstand.

Of u nu zin heeft in een sportieve vakantie of relaxte vakantie, in Appelscha en omgeving kan het allemaal. Iedereen kan er ontspannen op zijn eigen manier. Vakantiehuisje Dennehof is daarbij de perfecte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.